Hírek, információk

Bukósisakok széles választékban

2020.07.08 09:41
Bukósisakok széles választékban

bukósisak alapvető felszerelés kell, hogy legyen egy motoros felszerelésében, ám nem mindegy, hogy milyet választ. Számos olyan típus létezik, ami kinézetre hozza a professzionális megoldásokat, ám mind felépítésében, mind anyaghasználatában silány, és egy baleset során nem védi megfelelően a használója fejét. A lehető legnagyobb biztonság elérése érdekében érdemes tehát olyan bukósisakot választani, amely a legmagasabb minőséget képviseli.

Bukósisakból többféle is beszerezhető a minőségi kérdésen túl, kizárólag a kialakításra szorítkozva. A nyitott, zárt és nyitható sisakok egyaránt védenek, ám nem azonos szinten. Egy nyitott sisak csupán a fejtetőt, a homlokot, a tarkót és a fülek körüli szakaszt védi, az arcot nem, vagy nem teljesen. Ezek a sisakok - egy szemüveggel kiegészítve - tökéletesen alkalmasak lehetnek a nagyvárosi motorozáshoz, ám nagyobb sebességnél, így például országúton már nem nyújtanak sem elegendő biztonságot, sem kényelmet, hiszen a menetszél folyamatosan éri az arcot, ami nagy sebességnél már fájdalmas is lehet. Létezik azonban olyan  nyitott bukósisak is, amely arcmaszkkal is felszerelt, ám ennek esetében sem lehet eltekinteni a szemüvegtől, és a biztonsági szintje sem a legmagasabb.

A zárt bukósisakok ezzel szemben a lehető legnagyobb védelmet nyújtják a fejnek, emellett a lélegzetvételt sem gátolják, és tökéletes kilátást is biztosítanak, bár a két oldalon a holttér némileg megnövekedhet, ám ez kiküszöbölhető a megfelelő méret kiválasztásával. Ezek altípusa a nyitható bukósisak, melynek frontoldala egy mozdulattal felhajtható, akár egy lovagi páncél esetében. Kényelmes és mondhatni univerzális felhasználású típus, amelynek biztonsági szintje a zárt sisakokéval vetekszik.

Természetesen a fentebb említett bukósisak-típusokon túl is léteznek különféle alváltozatok, mint például a speciálisan megerősített gyereksisakok, ám ezek csupán a főkategóriák módosított változatai.

Amennyiben bukósisakot szeretne vásárolni, tekintse meg kínálatunkat, kérdés esetén pedig vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

intengo.hu paypal borgun_hu cellum_masterpass
+36-30/433-24-17 | info [kukac] adamoto.hu